SAC OPJUSTERE

SAC opjustere forventningerne til lejekoncept - Der er mange ældre varebiler der skal skiftes.

550 BILER ALLEREDE LEVERET OG 250 MERE PÅ VEJ I 2023

Siden SAC´s start, har vi altid haft mere end 200 varebiler på lager. Under Covid-19 krisen og starten af krigen i Ukraine, var tilfældet dog at vi var nede på et gennemsnit af 35 biler.

Efter stor indsats gjort af vores indkøbsansvarlig og vores leverandører, er lagerbeholdning nu godt på spor igen. Men 200 biler er ikke nok.

Markedets nuværende usikkerhed efter hårde år med prisstigninger, og rentestigninger, har gjort kontant køb og 5-6 årig leasing af varebiler, mere besværligt. Og kostbart.

Vi forventer at vores lejekoncept med 1 måneds binding er fremtiden for rigtig mange erhvervsdrivende. - René Ubbesen CEO

Vores analyse af de ældre varebiler, der af miljømæssige hensyn bør skiftes nu viser en stigning i antal. Varebiler der er 7 år eller ældre udgjorde i

Det er en stigning på ca. 1,5%

Det er en ganske overraskende udvikling. Når der af miljømæssige hensyn, er stort fokus på erstatning eller afskaffelse af ældre køretøjer.

Årsagen er at der mangler nye varebiler. Der ligger en stor byrde af ældre varebiler efter 2-3 år med store supply-chain udfordringer på verdensplan, hvor levering af biler fra diverse producenter har været minimalt.

Det er nu muligt for SAC at gøre noget for miljøet ved at skifte de gamle miljøbelastende varebiler hos vores kunder. Derfor vil de kommende år handle om at indhente det manglende i markedet. Derfor opjustere vi vores forventninger til både 2023 og 2024.

______________________________________________________________________

FAKTA

Der er 358.100 varebiler under 3.500kg indregistreret i Danmark. Antallet af varebiler der er 7 år eller ældre, udgør nu 45% af totalmarkedet.

__________________________________________________________________