FAQ - Varebiler på el

ER DU I TVIVL OM EN VAREBIL PÅ EL ER DET RIGTIGE VALG FOR DIG? 


Det kan være svært at gennemskue, om en varevogn på el kan leve op til dine krav i hverdagen - særligt med de mange informationer, myter og fakta som findes. Derfor har S.A.C lavet denne FAQ for at give et overblik over, hvad der er vigtigt at vide i forhold til el-varebiler. 

Du er også velkommen til at kontakte os og få råd og vejledning af vores dygtige rådgivere

HVAD ER EN EL-VAREBIL?

En el-varebil er en varebil, der er drevet af elektricitet i stedet for traditionelle fossile brændstoffer som benzin eller diesel. Den bruger et batteri til at lagre energi, der driver elmotoren.

 

HVORDAN OPLADER MAN EN VAREBIL PÅ EL?

En el-varebil oplades ved at tilslutte den til en ladestation eller en almindelig stikkontakt. De fleste el-varebiler leveres med et ladekabel, der kan tilsluttes en standard stikkontakt, men det er også muligt at købe og opsætte en ladestander eller benytte ladestationer rundt om i landet. Det kan f.eks. gøres ved Circle K, som har ladestandere på de fleste af deres tankstationer.

KAN EN EL-VAREVOGN IKKE TRÆKKE NOGET?

Det korte svar er jo. El-varevogne har som regel et solidt og holdbart anhængertræk, som kan trække mellem 430-2500 kg i gennemsnit. Faktorer som bilens mærke og model, batteri og motoreffekt har indvirkning på, hvor meget varevognen kan trække. 

KAN MAN KØRE EN HEL DAG UDEN AT LADE?

Som udgangspunkt ja. Den gennemsnitlige kører 60 km / dagligt, men det kommer naturligvis an på, hvor langt du kører og hvad du skal bruge din el-varevogn til. Distance, vægt og vejret har indvirkning på, hvor langt du kan køre uden at lade.

ER DER IKKE SÅ MEGET PLADS I EN EL-VAREVOGN PÅ GRUND AF BATTERIET?

Nogle tror, at el-varevogne har mindre plads i lastrummet og kan bære mindre, fordi de har store batterier, der vejer og fylder meget, men dette er oftest ikke sandt. Batteriet er typisk placeret under bilen, hvilket ikke påvirker pladsen og derudover er der givet dispensation til, at elbiler må veje mere end benzin- og dieselbiler.

HVAD ER RÆKKEVIDDEN PÅ EN EL-VAREVOGN?

Det kommer an på, hvilken el-varevogn du vil have og hvad dit behov er. Nogle el-varevogne kan køre op til 380 km på en opladning, mens andre kun kan køre 200 km. 

Hvor langt du kører, din kørestil, vejret og brugen af elbilens funktioner, som f.eks. klimaanlæg, radio, sædevarme osv., har alt sammen indvirkning på bilens rækkevidde og bør overvejes, når du vælger varevogn.

KAN KABINEN IKKE HOLDES VARM OM VINTEREN?

Jo. Du kan varme el-varevognen op, ligesom du kan med en varevogn, der kører på benzin eller diesel. Nogle el-varevogne har en elektrisk varmekilde, der kan holde kabinen varm, når du har brug for det. Andre el-varevogne har en funktion, der gør det muligt at forvarme kabinen, mens vognen stadig er tilsluttet strøm, så du ikke bruger batteriets energi.

HVORDAN ER DRIFTSOMKOSTNINGERNE SAMMENLIGNET MED TRADITIONELLE VAREBILER?

Generelt har el-varebiler lavere driftsomkostninger, da el oftest er billigere end benzin og diesel. Derudover er der færre omkostninger forbundet med vedligeholdelse og reparationer på elbiler. Du vil opleve, at en elbil er færre gange på værksted end en fossil brændstofbil, da der er mindre at vedligeholde. 

HVORDAN SER FREMTIDEN UD FOR EL-VAREBILER?

Fremtiden for el-varebiler ser lovende ud. Som teknologien fortsætter med at udvikle sig, forventes rækkevidden at øges, opladningstider at falde, og priserne for batterier at blive mere konkurrencedygtige. Dette vil gøre el-varebiler endnu mere attraktive som en miljøvenlig og økonomisk løsning.

Ifølge EU-kommissionen og de danske politiske mål, så skal der fra 2030 ikke sælges flere fossile brændstofbiler. Allerede nu ser vi steder i Danmark og udland, hvor visse fossil brændstofbiler ikke må køre.

ER DET MULIGT AT LEASE VAREVOGNE PÅ EL?

Ja hos S.A.C har du mulighed for både at lease og leje varebiler på el. Vi har forskellige løsninger og forskellige varebiler på lager, så vi sammen kan finde noget, der passer til dit behov. 

 

 

HVAD ER FORDELENE VED AT LEASE EN EL VAREBIL?

Leasing af el-varebil kan have flere fordele for dig og din virksomhed. Nogle af dem er:

  • Du får en ny og miljøvenlig el-varebil med den indretning og det udstyr, du har brug for.
  • Du betaler en fast månedlig ydelse uden at binde kapital i bilen.
  • Du får fuldt fradrag af leasingydelsen og 100 % momsfradrag.
  • Du slipper for bekymringer om restværdi, service og vedligeholdelse.
  • Du kan skifte til en nyere model efter leasingperioden.

El-varevogne har ikke kun et solidt anhængertræk. De bliver også bedre og bedre for hvert år, der går. Det betyder, at de har materialer, som holder længere og kræver færre reparationer. Det sparer dig for mange omkostninger, som du ellers ville have haft med en varevogn, der kører på brændstof.

El-varevogne er ikke kun stærke og holdbare. De viser også, at du og din virksomhed er moderne og miljøbevidste. Det kan tiltrække flere kunder, som værdsætter de grønne tiltag, du gør for naturen. Så når du bruger el-varevogne, får du både et godt image og en god samvittighed

Hos S.A.C kan du lease el-varevogne (eller andre varevogne) med mange fordele. Vi står for betalingen og alt det praktiske omkring leasingen – f.eks. vedligeholdelse og pris. Du slipper også for at betale en stor sum i starten, som du ville have gjort, hvis du købte en varevogn.

Hos S.A.C yder vi topkvalitetsservice indenfor miljøvenlige eldrevne varevogne og sørger for, at du og din virksomhed føler og bliver hørt. Vi tager hånd om dine præferencer og sammensætter disse med den perfekte varevogn for lige netop dig.